Karczma Warmińska – drewniane kredensy w ciepłych barwach, piec kaflowy z garnkiem rosołu wiejskiego, stare żarna do mielenia zboża, wiele detali tworzących wyjątkowy klimat, izby mające charakter regionalny, jedyny w swoim rodzaju.
Wnętrza Karczmy, których nie można zapomnieć:
Sala Kupiecka – główna sala restauracyjna tonie w zieleni i błękitach. Zieleń to symbol życia, na wsiach Warmii i Mazur jasne kolory symbolizowały nadzieję i odrodzenie. Drewniane kredensy wypełnione naczyniami użytku domowego, komody ozdobione wzorami warmińskimi, zielone stoły udekorowane haftowanymi serwetami. Sala dostosowana do rodzinnych uroczystości, imprez firmowych, przyjęć weselnych ( 70- 100 osób).
Sala Włościańska – wyposażenie sali nawiązuje do chłopskiej izby z dawnej warmińskiej wsi. Znajdują się w niej XIX wieczne elementy wystroju wnętrza izby, szafa garnki, kołowrotki, przedmioty codziennego użytku, bez których nie można było się obejść w dawnej chacie chłopskiej. Szczególną uwagę zwracają na siebie tzw. szlabany czyli ławy, na których można nie tylko usiąść, ale i spokojnie przespać noc. Sala dla 30 osób, dostosowana do rodzinnych uroczystości, spotkań i konferencji firmowych.
Sala Ziemiańska – sala kominkowa dla 8-10 osób. Utrzymana w stylistyce całego obiektu, swoim wystrojem przypomina dom zamożnego Prusaka sprzed II wojny światowej. Nieodzownym elementem salonu w takim domu był kominek. Meble są ciężkie i mają ciemne barwy, a szczyt ich świetności przypada na lata trzydzieste XX wieku.
Dziedziniec – wzdłuż rzeki, przy budynku Karczmy przylega dziedziniec z piękną sceną teatralną. Wyposażenie dziedzińca ma typowy wiejski charakter, stałymi elementami świadczącymi o jego charakterze są dyszle od wozów, uprzęże. Dla tych, którzy dostarczyli te przedmioty miały one często wartość sentymentalną.
W okresie letnim organizowane są biesiady warmińskie z olsztyńskimi artystami, oraz zespołem Pieśni i Tańca „ Warmia” z Olsztyna zapraszamy do wspólnego pieczenia chleba oraz oglądania i korzystania z warsztatów rzemieślniczych, tj: kowala, garncarza, malowania, haftowania, oraz smakowania miodów i pierników. Dziedziniec może pomieścić 300 osób.