MENU NA WYNOS

 

POTRAWY REGIONALNE NA WYNOS, tel 89 512 34 23
polecamy;
zupy

Rosół z makaronem domowym 250 g        12,-

Żur warmiński z białą kiełbasą 250 g         12,-

Kwaśniak mazurski ( z kaszą jęczmienną) 250 g          12,-

Czernina z kluskami  250 g          12,-

dania mięsne

Schab Boryny
( kotlet schabowy, ziemniaki, buraczki) 180/150/150 g                 35,-

Żeberka w kapuście z kminkiem,
ziemniaki pieczone 300/150/150 g                     29,-

Świeżynka z patelni,
pieczywo, kapusta kiszona 300/100/150 g                29,-

dania mączno ziemniaczane

Pierogi z kapustą i grzybami z cebulką na maśle 250 g/ 5 szt                    20,-

Pierogi z mięsem ze skwarkami 250 g/ 5 szt                  21,-

Pierogi ruskie z cebulką na maśle 250 g/ 5 szt                   19,-

Dzyndzałki warmińskie
(pierożki z mięsem wołowym i wieprzowym
czosnkiem, z cebulką na maśle) 250 g                           23,-

Pyzy z mięsem i okrasą (2 szt.) 400/50 g                   26,-

Babka ziemniaczana ze skwarkami i kiszoną kapustą 300/100 g                   18,-

dania z drobiu

Fileciki babuni, talarki, kiszona kapusta 120/150/150 g                28,-

Warmiński filet z kurczaka na miodzie, talarki, żurawiny,
surówka z selera z orzechami 150/150/150 g                                   29,-

dania z ryb 

okonki z patelni, ziemniaki,                                                                                                                                                             surówka z białej kapusty 250/50/150 g                                              40,-

sandacz z sosem kurkowym, ziemniaki,                                                                                                                                             surówka z białej kapusty 250/50/150 g                                              44,-

                                                       UDZIELAMY – 20 % ZNIŻKI